úterý 13. června 2017

Zeleninový vývar "ze zbytků"


Na internetu běželo video, jak ze zbytků zeleniny, různých odkrojku, šlupek z mrkve, cibule apod. udělat super zeleninový vývar. Super vychytávka, co budu dělat pravidelně.


Potřebujeme
Různé zbytky zeleniny (né zhnilé, ani plesnivé) - použila jsem:
- odkrojky (konce) a oloupané části mrkve, petržele, celeru
- košťál z brokolice
- slupky z cibule
- okrojky jarní cibulky a kousky natě
- libeček
- okrojky a slupky cukety a lilku
- a možná ještě něco dalšího, už ani nevím




Postup
Zeleninu jsem postupně asi 10 dní skládala do mražáku, poté jsem vysypala do hrnce a 30 minut vařila. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Poté dávám do mražáku buď do sáčku na led nebo do větších vaniček. Použiju pod maso, do omáček, do rizota, ..... atd.



Odkaz na originální videorecept ZDE


Žádné komentáře:

Okomentovat